varkens haas met stoofperen

HOOFDGERECHT - 60 MINUTEN - 4 PERSONEN 

De varkenshaas omwikkeld met zoute spek smaakt heerlijk bij de zelfgemaakte zoete stoofpeertjes

INGREDIËNTEN 
ca 750 gr varkenshaas 12 tot 16 plakken ontbijtspek
boter om te bakken
250 ml volle rode wijn
Schil van 1 citroen
1 kaneelstokje
50 gr witte basterdsuiker
2 kruidnagels
(verse) tijm
8 stoofperen

Bereiding
Breng een pan aan de kook met hierin de wijn, citroenschil, suiker, kruidnagel en kaneelstokje. Schil de stoofperen maar laat het steeltje er aan zitten. Leg de stoofpeertjes in de pan met wijn en voeg nog ca 250 ml water toe. Laat ze ongeveer 45 min zachtjes stoven tot ze zacht zijn.

Snijd ondertussen de varkenshaas in plakken van ca 3 cm dik tot je 3 of 4 plakken per persoon hebt. Wikkel er een stuk ontbijtspek omheen. Gebruik eventueel een prikkertje om het spek vast te zetten. Bestrooi de varkenshaasmedaillons met wat zwarte peper en wat tijm. Verhit een beetje boter in een koekenpan. Bak de plakken varkenshaas ca 7 tot 8 minuten, hij mag nog wat rosé zijn van binnen. Houd het vlees eventueel warm in aluminiumfolie.

Haal de peertjes uit de pan en laat de rest (of een gedeelte) van het vocht inkoken tot sausdikte. Serveer de varkenshaasmedaillons met de stoofperen en wat van de rodewijn saus

muffins

GEBAK  10 MIN  20 BAKTIJD  10 STUKS

Deze super snelle Nutella muffins met maar 3 ingrediënten zijn lekker smeuïg van binnen


INGREDIËNTEN

2 bananen

75 gr rozijnen

300 gr witte kool

2 middelgrote wortels in plakjes.

4 eetlepels mayo

2 eetlepels water

2 eetlepels melk

2 theelepels kerrie

INGREDIËNTEN
300 gr Nutella (of ander merk hazelnootpasta)
100 gr zelfrijzend bakmeel
2 eieren
extra: grof gehakte hazelnoten

Materialen
Papieren muffinvormpjes
Muffinbakblik

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de Nutella in een kom en roer met een houten lepel de eieren er door. Voeg dan het bakmeel toe en schep dit er door heen. Doe dit niet te lang, maar net lang genoeg totdat er een egaal bruin beslag ontstaat.
Doe de papieren vormpjes in een muffinbakblik en vul ze ¾ met het het beslag. Verdeel er eventueel nog wat hazelnoten over. Bak ze 20 minuten in de oven.

egge salade: voor vijf personen. 

 Snij de kool in heel dunne reepjes en doe ze in een kom. Snij nu de bananen en wortels in plakjes en doe die samen met de rozijnen ook in de kom. 

Dressing

Doe 4 eetlepels mayo, 2 eetlepels water, 2 eetlepels melk, en de 2 theelepels kerrie in een bakje. En roer alles goed door elkaar. Gooi dit ook bij de salade. En roer nog eens totdat de dressing er goed dooreen zit.

{ recept zelf bedacht :) }